Mainiokoti Salontori

Palvelutalo Salontori tarjoaa itsenäistä ympärivuorokautista palveluasumista täysi-ikäisille vammaisille ja ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoitoa, huolenpitoa ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissaan. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka perusvamman tai etenevän sairauden vuoksi eivät selviä itsenäisestä asumisesta ilman jatkuvaa apua. Tuemme vammaisen henkilön mahdollisimman itsenäistä selviytymistä sekä fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn edistämistä. Tarvittava tuki sisältää mm. liikkumiseen, pukeutumiseen, henkilökohtaiseen hygieniaan ja asunnon siivoukseen liittyvän palvelun, jota tarvitaan asiakkaan terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.Tarjoamme myös ympärivuorokautista palveluasumista vanhuksille, jotka eivät iän tai sairauden tuomien rajoitteiden vuoksi selviydy päivittäisistä toiminnoista ilman hoivaa ja huolenpitoa. Palvelutalossamme on myös päivätoiminnan tilat vanhuksille ja neljä senioriasuntoa erillisessä tilassa. 

Näin asut meillä

Vammaisille tarkoitetut tilat koostuvat 12 erillisestä huoneistosta, jotka sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Huoneistot ovat kooltaan 25,1 - 35,8 m2. Sisältäen keittiön ja inva-mitoitetun esteettömän WC-suihkutilan. Kaksi 35,8 m2 suuruista huonetta on tarkoitettu pariskunnalle / kahdelle henkilölle. Kerroksessa on lisäksi yhteiskeittiö ja kaksi yhteiseen oleskeluun tarkoitettua tilaa, joissa voidaan järjestää yhteisruokailua ja tilaisuuksia, joihin mahtuu koko kodin asukkaat, omaisia ja henkilökunta. Kerroksesta löytyy myös pyykinpesutila.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsee myös erillisessä tilassa tilat päivätoiminnalle ja neljälle senioriasunnolle. Pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa tuulikaapissa on tila apuvälineiden säilytystä varten. Lisäksi kiinteistön 1. kerroksessa on liiketiloja, jotka tukevat palvelutalon toimintaa. Kellarikerroksessa on saunaosasto, joka on varattavissa kolmannessa kerroksessa asuvien asiakkaiden käyttöön. Kellarikerroksessa on myös henkilöstön sosiaalitilat sekä asiakkaiden käytössä oleva monitoimitila, jossa on mahdollista kuntoilla ja oleskella.

Vammaisten asunnoissa on oma keittiö mikä mahdollistaa esim. omien aterioiden valmistuksen omien voimavarojen näin salliessa. Tarvittaessa ja asiakkaan toimintakyvyn niin vaatiessa, tarjoamme asukkaillemme kotiateriapalvelun, joka koostuu aamiaisesta, lounaasta, päivällisestä ja iltapalasta. Tällöin lounas toimitetaan keskuskeittiöstämme, jolla on monivuotinen kokemus eri asiakasryhmien kotiruuan valmistamisesta. Aamiainen ja iltapala koostetaan asukkaan asunnossa tai tarjoillaan yhteisissä tiloissa. Vanhusten ryhmäkodeissa on mahdollisuus aterioida yhteisissä tiloissa yhdessä henkilökunnan kanssa. Ympärivuorokautisessa hoivassa  ateriapäivä koostuu 5 ateriasta. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Myös mahdollisista ruokailuun liittyvistä erityistarpeista huolehditaan, kuten erikoisruokavaliot. Aterioiden suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat ravitsemussuositukset, monipuolisuus sekä juhlapyhät. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Meille asukkaaksi?

Palvelukoti Salontorille voi tulla asiakkaaksi itsemaksavana, palvelusetelin turvin tai oman kunnan maksusitoumuksella. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Kotimme saneeratut tilat valmistuivat joulukuussa 2016. Huoneistot sijaitsevat kiinteistön 2. ja 3. kerroksessa. Rakennuksen toisessa kerroksessa toimii kaksi ikäihmisten ympärivuorokautista hoivaa tai palveluasumista tarjoavaa ryhmäkotia, joissa on yhteensä 22 asukashuonetta ja 24 asukaspaikkaa. Huoneiden koko on 20,4 - 28,9 m2 ja jokaisessa huoneessa on inva-mitoitettu ja esteetön WC-suihkutila. Toisessa kerroksessa on iso viihtyisä parveke asukkaiden ulkoilua ja virkistystä saunaosasto. Kodistamme löytyy yhteiset tilat oleskeluun, ruokailuun ja läheisten ja omaisten tapaamiseen. 

Kodin ympäristö

Läheiset puistot antavat  mahdollisuuden ulkoiluretkiin. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on monipuoliset palvelut mm. tori, kauppoja, kahvila, kirkko ja seurakuntatalo. Kävelymatkan etäisyydeltä löytyvät mm. ostokeskus, apteekkeja ja lääkärikeskuksia.

Tulo-ohjeet

Sijaitsemme Salon keskustassa

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Huomioimme vanhusten kuntouttavassa toiminnassa yksilöllisesti jokaisen asukkaan jäljellä olevat voimavarat ja toimintakyvyn. Tuemme asukkaita myös osallistumaan erilaisiin päivittäisiin ja viikoittaisiin virkistys- ja toimintahetkiin. Järjestämme lisäksi juhlia ja retkiä. Huomioimme toiminnassamme vuodenaikojen vaihtelut, juhlapyhät ja merkkipäivät. Järjestämme kodissamme myös päivätoimintaa. Lue lisää päivätoiminnasta >>

Henkilöstö

Ammattitaitoinen henkilöstömme on mukana asukkaiden arjessa kannustaen ja tukien. Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme mahdollisimmin onnellinen elämä, joka tarkoittaa vastuullista ja yhteisöllistä toimintaa, turvallista ja ystävällistä palvelua, sekä omaa toimintakykyä tukevaa hoito- ja hoivatyötä omassa kodissa.

Tarjoamme asukkaillemme kuntouttavia palveluita, joilla tuetaan asukkaidemme mahdollisimman omatoimista selviytymistä, fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn edistämistä ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. Palvelu ja hoiva perustuvat yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan. 

Vammaisten toiminnassa toteutamme toimintakykyä edistävää ja tukevaa työotetta, jolla tuemme asukkaan itsenäistä selviytymistä. Vahvistamme omatoimisuutta kannustamalla ja tukemalla omien voimavarojen käyttöä. Tuemme omaisten osallistumista asukkaiden arkeen. Kuntoutuminen on aina yksilöllistä ja lähtee asukkaiden omista tarpeista ja tavoitteista. Kuntouttava toiminta on moniammatillista yhteistyötä ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa onkin erityisen tärkeää. • Yksikön johtaja
  Anja Karlsson
  p. 040 5921 452 

  anja.karlsson@mehilainen.fi


 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Soile Krzywacki
  p. 040 5921 412

  Hoitajat
  2. krs p. 040-5921 354
  3. krs p. 040-5921 618
 • Osoite:
  Rummunlyöjänkatu 7
  24100 Salo
 • Mainiokoti Salontori

  • Ammattitaitoinen henkilöstö 

  • Palveluasumista ikääntyneille ja vammaisille

  • Ympärivuorokautista hoivaa 

  • Kahden hengen huoneita 2 kpl

  • Päivätoimintaa 

  • Saunaosasto 

  • Keskeinen sijainti 

  • Mahdollisuus oman näköiseen elämään 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa: