Mainiokoti Isolahti

Mainiokoti Isolahti sijaitsee merellisissä tunnelmissa Isolahden rannan tuntumassa. Kotimme sijaitsee luonnonläheisellä ja viihtyisällä asuinalueeella. Tarjoamme kodissamme yksilöllistä hoivaa ja asumispalveluita muistisairaille asukkaillemme sekä suomen- että ruotsinkielellä. Palvelukotiin voi muuttaa asumaan joko vakituisesti tai lyhytaikaisesti. Tehtävämme on turvata ja taata asukkaillemme mahdollisimman onnellinen, laadukas ja toiminnallinen elämä kodissamme. 

Näin asut meillä 

Meillä viihtyy asukas, joka haluaa ulkoilla paljon ja seurata ympäristössä tapahtuvia luonnon vuodenaikojen muutoksia. Mainiokoti Isolahdessa viihtyy aktiivinen asukas, joka haluaa itse osallistua tai seurata kodin toiminnallista arkea. 

Kodissamme on oma valmistuskeittiö, jossa kokkimme valmistaa maukasta ruokaa asukkaiden toiveiden pohjalta. Keittiöstä voit myös tilata menulta lisätuotteita. 

Meille asukkaaksi? 

Kuulostaako Mainiokoti Isolahti kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua? 

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Mainiokoti Isolahteen voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Kaksikielisessä kodissamme on neljä ryhmäkotia, joista yksi on ruotsinkielisille asukkailleRyhmäkotimme on nimetty Vaasassa olevien uimarantojen mukaanMansikkasaari, Ahvensaari, Hietasaari ja Strömsö. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone. Huoneessa on oma wc ja suihku. Jokaisessa huoneessa on myös hoivasänky, muuten voit sisustaa huoneen omannäköiseksi Ryhmäkodeissa on omat kotikeittiöt ja ruokailutilat sekä yhteisiä oleskelutiloja. 

Kodin ympäristö

Ryhmäkodeilla on myös omat viihtyisät sisäpihat koko talon yhteisen etupihan lisäksi. Esteettömät pihat tarjoavat turvallisen ulkoilumahdollisuuden ja viihtymispaikan asukkaillemme.

Tulo-ohjeet

Vaasan keskustasta  3 km.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnoissa. Meillä asukkaat tapaavat toisiaan mm. yhteisillä ruokailuhetkillä ja vapaa-ajan toiminnoissa. Juttuseuraa löytyy sitä kaipaaville.  Yhteisen ajanviettomme sisältöön kuuluu mm. ulkoilua, bingoa, jumppahetkiä, kauneudenhoitoa sekä juhlia kauden mukaan. Kesäjuhlissamme viihtyvät niin asukkaat, läheiset kuin työntekijät

Kodissamme on käytössä sauna, kauneudenhoitohuone sekä juhlallinen ravintolaRavintola on auki asiakkaille viikoittain. Kodissa käy jalkahoitaja ja parturi/kampaaja säännöllisesti.   

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja välittävä henkilökuntamme kohtaa jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen tarpeen mukaan. Meillä on mahdollisuus turvalliseen omannäköiseen elämään. Laadimme kaikille asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme omahoitajan.

Henkilökuntaamme kuuluu lähihoitajia sekä sairaanhoitajia. Opiskelijoita talossa on meidän apuna ja asukkaiden ilona. Opiskelijat tulevat Vaasan ammattiopistosta ja ammattikorkeakoulusta.   • Yksikön johtaja
  Anna-Maija Palo
  p. 040 455 6901

  anna-maija.palo@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Ryhmäkodit
  Mansikkasaari p. 040 455 6902
  Strömsö p. 040 455 6903
  Hietasaari p. 040 455 6904
  Ahvensaari p. 040 455 6905
 • Osoite:
  Huvilatie 2
  65230 Vaasa
 • Mainiokoti Isolahti

  • Osaava, koulutettu ja välittävä henkilökunta 

  • Vakituista ja lyhytaikaista asumista

  • Ympärivuorokautista hoivaa

  • Oma ryhmäkoti ruotsinkielisille asukkaille

  • Vapaa-ajan toimintaa 

  • Esteettömät, viihtyisät ja avarat tilat

  • Sauna 

  • Hyvät kulkuyhteydet 

  • Mahdollisuus oman näköiseen elämään 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.