Mainiokoti Kauriala

Mainiokoti Kauriala tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille ja muistisairaille vanhuksille. Mainiokoti Kauriala on viihtyisä talo, jonka asukkaat saavat apua arjessaan tarpeen ja kuntoisuuden mukaan. Huomioimme asukkaidemme yksilölliset tarpeet ja tuemme jokaisen asukkaan toimintakykyä – hyvinvointia ja huolenpitoa unohtamatta. Meiltä löytyy myös kevyempää palveluasumista vähemmän palveluja tarvitseville senioreille.

Näin asut meillä 

Kotimme palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Mahdollistamme asukkaillemme mielekkään ja myönteisen elämän kodissamme. Järjestämme saattohoitopalveluja elämän lopputaipaleen tueksi.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.Talon lounasravintola palvelee myös talon ulkopuolisia asiakkaita ma–su klo 11–13. Painotamme ateriapalvelussa ravitsemuksellisuutta ja suosimme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita sekä luomutuotteita. Tarjottavat ruuat kunnioittavat perinteistä suomalaista kotiruokailukulttuuria, mutta valikoimissamme on myös uusia tuulahduksia maailmalta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huomioi suunnittelussa ja toteutuksessa vuodenaikojen sesongit ja erityispäivät sekä toteuttaa viikoittain asiakkaiden toiveita esimerkiksi paikallisista erikoisuuksista.

Myös asukkaiden omaiset tai satunnaiset kävijät voivat piipahtaa lounaalle ruokailutiloihimme kohtuulliseen lounashintaan.

Turvallisen asumisen palvelut

Turvallisen Asumisen palvelut on tarkoitettu omassa kodissaan asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea ja apua arkipäivän askareisiin. Asiakaskohtaisesti räätälöidyn palvelumme avulla ja sitä tarpeen mukaan täydentämällä, asiakas pystyy asumaan omassa kodissaan mahdollisimman itsenäisesti mahdollisimman pitkään. Hyvää oloa ja huolenpitoa unohtamatta.

Turvallisen Asumisen palvelukokonaisuuden perustana on kotihoito ja/tai ympärivuorokautinen turvaverkkopalvelu, joita voi täydentää muilla palveluilla. Muodostamme palvelukokonaisuuden aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja tarpeiden muuttuessa palvelu päivitetään vastaamaan uutta tilannetta. Joustavasta palvelusta maksetaan käytön mukaan.

Kotihoitomme koostuu kotipalvelusta sekä kotisairaanhoidosta. Etukäteen sovitut palvelukäynnit sisältävät kokonaisvaltaista hoivaa, huolenpitoa ja tukea itsenäiseen asumiseen.

Kotipalvelukäyntiimme kuuluu yleinen kodin viihtyisyydestä huolehtiminen sekä asiakkaan avustaminen peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruoanlaitossa. Käynnin aikana vaihdetaan kuulumiset ja keskustellaan, samalla työntekijämme seuraa asiakkaan yleisvointia.

Kotisairaanhoito voi olla tarpeen säännöllisesti tai sitä voi tilata hetkellisesti lisääntyneen avuntarpeen hoitamiseen. Käynnin aikana sairaanhoitajamme tarkistaa voinnin ja tekee myös lääkärin ohjeiden mukaisesti sovittuja toimenpiteitä, kuten näytteiden ottoa, haavan hoitoa ja lääkkeiden jakoa.

Turvaverkko ja hyvän olon käynti - Kokonaisvaltaista turvallisuuden tunnetta

Turvaverkkoon kuuluu turvaranneke, jonka avulla asiakas voi hälyttää apua, ja päivystys, joka vastaa avunpyyntöihin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.
Palvelu sisältää myös kuukausittaiset hyvänolon käynnit, joiden aikana kyselemme kuulumiset, keskustelemme voinnista ja varmistamme, että palvelu vastaa edelleen asiakkaan tarpeita. Samalla aktivoimme ja tuemme omatoimista suoriutumista. Lisäpalveluja voi valita oman tarpeen mukaan täydentämään turvallista ja mielekästä arkea.

Hyvänolon soitto
Hyvänolon soitto on päivittäinen puhelu asiakkaalle. Puhelun aikana kysymme kuulumiset ja voinnin. Tarvittaessa menemme tarkistamaan asiakkaan tilan paikan päälle.

Sauna ja saunotuspalvelu
Kodeissamme on saunatilat, joissa voi käydä saunomassa yleisen saunavuoron aikana tai omalla yksityisellä saunavuorollaan. Avustajamme on mukana saunomisen ajan auttaen esimerkiksi saunaan pääsyssä, peseytymisessä ja pukeutumisessa.

Ateriapalvelu
Säännölliseen ateriapalveluun on valittavissa monia vaihtoehtoja: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Toimitamme halutun kokonaisuuden kotiin.

Asiointipalvelu
Palvelumme auttaa arjen asioiden hoidossa. Olemme apuna kauppa-, posti- ja pankkiasioinnissa sekä muissa toimissa asunnon ulkopuolella. Asiointipalvelu sopii esimerkiksi Turvaverkkopalvelun käyttäjälle, joka tarvitsee apua asioilla käymiseen.

Siivouspalvelu
Palveluamme on mahdollisuus hyödyntää esimerkiksi joulu- tai kevätsiivoukseen. Asunnon perusteellisempi siivous sisältää mm. lattian pesun, mattojen ravistelun ja ikkunoiden pesun.

Turvallisen Asumisen palvelun voi maksaa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, tai asiakas voi maksaa palvelun myös itse. Itse maksaville asiakkaille palvelumme on arvonlisäverotonta ja lisäksi asiakas voi tehdä siitä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Ota yhteyttä kotiimme, keskustelemme tarpeistasi ja räätälöimme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden!

Meille asukkaaksi?  

Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Asukkaaksi voit tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Lisätietoja voit kysyä suoraa Mainiokoti Kaurialasta.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Kauriala on 22 asukkaan kerrostalo, jonka kolmannessa kerroksessa sijaitsee muistisairaille asiakkaille tarkoitettu kodikas ryhmäkoti. Ryhmäkodissa yhden hengen huoneita on 7 ja kahden hengen huoneita yksi. Jokaisen huoneen yhteydessä on tilava kylpyhuone. Asunnot ovat kooltaan 21–31 m².

Talon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on myös 12 valoisaa ja tilavaa palveluasuntoa. Asunnot ovat kaksioita tupakeittiöllä, kooltaan 41,5–62,5 m² ja ne sopivat hyvin myös pariskunnille. Osassa asunnoista on myös oma sauna ja parveke. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee viihtyisä lounasravintola Ruokasali.

Asukkaiden käytössä on olohuone, ruokasali, saunaosasto ja vehreä, aidattu piha. Järjestämme talossa päivittäin viriketuokioita, tuolijumppaa ja ulkoilua, joihin asukkaat voivat osallistua oman jaksamisensa mukaan. Ruokasali on käytettävissä ilta-aikaan myös asukkaiden omien, pienten tilaisuuksien, kuten kokousten ja juhlien järjestämiseen.

Kodin ympäristö

Kauppa, kioski ja posti löytyvät noin 400m päästä.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Kauriala sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Kaurialan kaupunginosassa, josta Hämeenlinnan keskustaan on matkaa n. 1 km.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Järjestämme talossa monipuolista viriketoimintaa, kuten askartelua, musiikkituokioita, hartauksia, retkiä, vaatemyyntiä, puutarhanhoitoa ja seurapelejä. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa. Kampaaja ja jalkahoitaja tarjoavat asukkaille palveluitaan tilauksesta kaksi kertaa kuukaudessa.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan. 

 


 • Yksikön esimies
  Päivi Nikola
  p. 045 679 2136

  paivi.nikola@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Hoitajat 24/7
  p. 040 659 1418
 • Osoite:
  Parolantie 22
  13130 Hämeenlinna
 • Mainiokoti Kauriala

  • Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstö 

  • Palveluasumista

  • Turvallisen asumisen palvelut

  • Ympärivuorokautista hoivaa

  • Kodikas ympäristö

  • Oma sauna

  • Aktiivinen ja toiminnallinen arki

  • Palvelut lähellä

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.