Mainiokoti Konnevesi

Mainiokoti Konnevesi on kodikas ja valoisa palvelukoti, joka sijaitsee rauhallisella paikalla metsän laidassa, lähellä luontoa, mutta silti vain 0,5 km päässä Konneveden keskustan palveluista. Asukkaistamme suurimmalla osalla on muistisairaus, joten avarat ja selkeät tilat yhdessä kerroksessa helpottavat arkielämää ja apuvälineillä liikkumista.  

Näin asut meillä

Henkilökuntamme toimii, kuten asiakkaan kodissa tulee toimia, elämme yksilöä kunnioittaen asiakkaan rinnalla. Pyrimme tutustumaan asukkaidemme elämänhistoriaan mahdollisimman hyvin, jotta voimme mahdollistaa jokaiselle persoonansa mukaisen elämän jatkumisen myös palvelukodissa asuessa. Ammatillinen yhteistyö eri tahojen kanssa mahdollistaa sen, että asukas voi elää palvelukodissamme myös elämänsä loppuvaiheen. Jokainen saa parhaan mahdollisen hoidon ja hoivan yksilöllisten tarpeidensa mukaan. 

Meille asukkaaksi?

Meille voit tulla asukkaaksi kunnan maksusitoumuksella, palvelusetelin turvin tai itsemaksaen. Kaikissa tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Palvelukodissamme on kaksi ryhmäkotia. Ryhmäkodeissamme on  yhteiset  ruokailu- ja oleskelutilatjoiden yhteyteen  päivittäinen yhdessäolomme sekä erilaiset aktiviteetit keskittyvät. Ryhmäkodeissamme jokaisella asukkaalla on oma huone. Huoneessa on  kylpyhuone, jossa on automaattinen valaistus, turvakaiteet ja hyvät tilat peseytymiseen. Voit kalustaa huoneen yksilöllisesti niin, että tärkeät muistot ja huonekalut tekevät omasta huoneesta omannäköisen ja viihtyisän. 

Kodissamme on myös päivittäin käytettävissä oleva sauna. Saunan yhteydessä olevassa pesuhuoneessa voit peseytyä lämpimässä, vaikka et löylytellä haluaisikaan. 

Asukkaidemme turvallisuutta lisää jokaisessa huoneessa oleva huonehälytin, henkilökohtainen turvaranneke sekä tarvittaessa käytettävät vuode- ja liikehälyttimetKotimme käytävillä on itsenäistä liikkumistasi helpottava tukikaide ja ulko-ovet toimivat avainkoodilla. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. 

Kodin ympäristö

Pihasuunnittelussa olemme halunneet ottaa huomioon ekologisuuden ja asiakkaiden elämänhistorian maaseutuympäristössä. Palvelukodin piha-alueille olemme istuttaneet omenapuita ja marjapensaita ja voimme  perustaa sinne vaikka kasvimaan. Pihassamme on ulkoilua varten terassi, keinuja sekä penkkejä. Ulkoilu aidatulla piha-alueella on muistisairaallekin turvallista. 

Tulo-ohjeet

Konneveden keskustasta 0,5km

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Toimimme säännöllisessä yhteistyössä Terveyskeskuksen ja kunnan henkilökunnan kanssa. Teemme paljon yhteistyötä myös muiden  kunnan alueella olevien toimijoiden kanssa. Haluamme, että asukkaamme voivat olla osallisena yhteiskunnassa mm. seurakuntien, koulun, päiväkodin ja vapaaehtoistoimijoiden kautta. Laulamme, soitamme, leivomme, kokkaamme, kirjoitamme, luemme, liikumme, valokuvaamme, laitamme hiuksia, askartelemme ja rakennamme.

Asiakkaamme asioivat läheistensä ja omahoitajien kanssa paikallisissa yrityksissä: kaupoissa, kahviloissa, partureissa ja osallistuvat voimavarojensa mukaan monenlaisiin tapahtumiin.

Luonnon läheisyys antameille runsaasti mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon. Runsas vesistö kauniine maisemineen, retkeily- ja sisävesiristeilymahdollisuus kansallispuiston alueelle, paikalliset maatilayritykset ja seurakunnan leirikeskus ovat tuoneet vaihtelua sekä paljon iloa  asukkaidemme ja heidän läheistensä elämään retkien muodossa. Oman kotimme terassilla tapahtuva lettujen ja muikkujen paisto on kesäiltojen suosikkitapahtuma. 

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme kohtaa jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Henkilökuntamme koostuu kahdesta sairaanhoitajasta, lähihoitajista, hoitoapulaisista ja laitoshuoltajista sekä johtajasta Henkilökunnallamme on paljon erityisosaamista, jota hyödynnämme päivittäisessä elämässä asukkaidemme kanssa. • Yksikön johtaja 
  Harri Vainio
  p. 010 287 0771
  harri.vainio@mehilainen.fi

  Toimintayksikön vastuuhenkilö
  Mirja Juvonen
  p. 050 412 6754
  mirja.juvonen@mehilainen.fi


 • Yhteystiedot:
  Hoitajat p. 010 287 0857
  Ryhmäkoti Neituri p. 010 287 0855
  Ryhmäkoti Siikakoski p. 010 287 0856
 • Osoite:
  Kuuselantie 12
  44300 Konnevesi
 • Mainiokoti Konnevesi

  • Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstö
  • Ympärivuorokautista hoivaa
  • Automaattinen valaistus 
  • Huonehälytin 
  • Henkilökohtainen turvaranneke  
  • Tarvittaessa käytettävät vuode- ja liikehälyttimet
  • Viihtyisä turvallinen sisäpiha ja puutarha
  • Rauhallinen ympäristö 
  • Hyvät ulkoilumahdollisuudet 
  • Virikkeellinen ja toiminnallinen arki
  • Sauna
  • Esteettömät tilat
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.