Mainiokoti Kristiina

Lyhytaikaista hoivaa, toimintakyvyn ylläpitoa ja kuntoutuksen tukemista ikäihmisille

Mainiokoti Kristiina on ikäihmisten lyhytaikaiseen ympärivuorokautiseen hoivaan ja kuntoutukseen erikoistunut hoivakoti Espoon Leppävaarassa. Kristiina on hoivakoti, jonne tullaan, kun tarvitaan tilapäisesti ihmisläheistä ja asiantuntevaa hoivaa tai väliaikaista kotia. Tällainen tilanne voi olla omaishoitajan loma tai esimerkiksi sairaalasta kotiutuvan jatkokuntoutus. 

Näin asut meillä

Mainiokoti Kristiina on esteetön ja viihtyisä hoivakoti, jossa asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan. Mainiokodin lämminhenkinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Hoivakodin ateriat ovat monipuolista ja maukasta kotiruokaa, jossa on huomioitu ikäihmisten mieltymykset sekä ravintosuositukset. Ruokalistat löydät täältä >>Ruokalistat Voit valita aterian kahdesta vaihtoehtoisesta ruokalistasta. Niiden valinnasta, samoin kuin erityisruokavaliosta on sovittava erikseen henkilökunnan kanssa etukäteen.

Meille asukkaaksi?

Espoosta Mainiokoti Kristiinaan voi tulla asukkaaksi olemalla yhteydessä Espoon seniorineuvonta ja palveluohjaus Nestoriin p. 09 816 33 333. 

Yksityisasiakkaat voivat tiedustella vapaata lyhytaikaispaikkaa  suoraa Mainiokoti Kristiinasta yksikön johtajalta
p. 040 571 3483.

Kodit ja yhteistilat

Toimimme uusissa keväällä 2015 valmistuneissa tiloissa seniorikerrostalon kahdessa alimmassa kerroksesssa. Mainiokoti Kristiinan ala- ja yläkerta ovat keskenään samanalaisia ja molemmissa kerroksissa työskentelee kodin yhteiset hoitajat. Kaikissa huoneissa on oma wc/suihkutila. Kodissa on myös kahden hengen huone esimerkiksi pariskunnille. Molempien kerrosten ryhmäkodissa on kaunis ja valoisa yhdistetty ruokailutila ja olohuone sekä mukava pikku olohuone mm. tv:n katseluun. Kodilla on oma aidattu sisäpiha sekä kaksi turvallista lasitettua parveketta sekä esteettömät saunatilat.Samassa kiinteistössä olevia senioreiden vuokra-asuntoja voi tiedustella Newsec Asuntopalvelusta. Nämä asunnot sijaitsevat talon ylemmissä kerroksissa 3-5.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee lähellä kauppakeskus Selloa. Ympäristössämme on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Kristiina sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Etelä-Leppävaarassa, n. kilometrin päässä Kauppakeskus Sellosta ja Leppävaaran asemasta. Kävellen välimatka on n. 800m. E, A, U junat Helsingin keskustasta ja Espoon keskuksesta

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodissa järjestetään päivittäin asukaslähtöistä aktivoivaa ja kuntouttavaa viriketoimintaa. Suomen Fysiogeriatrian ammattitaitoiset fysioterapeutit ovat vahvasti mukana arjessa pitämällä asukkaille ryhmäliikuntaa, tekemällä toimintakykyarvioita ja antamalla liikuntasuosituksia. Lisäksi he ohjaavat ja kehittävät työn ergonomiaa yhdessä henkilökunnan kanssa. Talossa on myös kuntosali, jota käytetään ahkerasti asukkaiden toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Henkilöstö

Hoitajina työskentelevät terveys- ja sosiaalialan koulutetut ammattilaiset, sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Mainiokoti Kristiinassa ohjataan myös uusia alan opiskelijoita harjoittelujaksoillaan.

  

 • Yksikön johtaja
  Maija Korpela
  p. 040 571 3483

  maija.korpela@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Hoitajat alakerta
  p. 040 574 2806
  p. 044 770 7140

  Hoitajat yläkerta
  p. 040 571 4941/24h
  p. 044 714 7423

  Opiskelijavastaava
  Hanna Kuusio, hanna.kuusio@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Säterinkatu 14
  (Sisäänkäynti Kaivomäki 2, sisäpihan puolelta)
  02600 Espoo
 • Mainiokoti Kristiina

  • Koulutettu henkilökunta

  • Lyhytaikaista ympärivuorokautista hoivaa

  • Viriketoimintaa päivittäin

  • Molemmissa kerroksissa turvallinen lasitettu parveke/terassi 

  • 1 kahden hengen huone esim. pariskunnalle

  • Kuntoutusta ikäihmisille 

  • Ryhmämuotoista fysioterapiaa

  • Esteettömät tilat ruokailu ja oleskelutiloineen 

  • Oma aidattu sisäpiha 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.