Mainiokoti Kultakaari

Mainiokoti Kultakaari sijaitsee Lahdessa Launeen perhepuiston laidalla,  rauhallisella ja vehreällä paikalla. Tarjoamme kodissamme hoivapalveluja ikäihmisille, jotka eivät selviä asumisesta ja päivittäisistä toiminnoista ilman ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja huolenpitoa. Kultakaari on kodikas, viihtyisä ja esteetön hoivakoti, jossa asukkaamme asuvat omissa asunnoissaan. Osasta huoneista ja kodeista on näkymä lammelle.

Näin asut meillä 

Haluamme tarjota asukkaillemme  kokemuksen merkityksellisestä, hyvästä ja arvokkaasta elämästä sekä mahdollisuuden parantaa ja ylläpitää toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Arkemme on toiminnallista ja kuntouttavaa. 

Yksilöllisessä hoito- ja kuntoutussuunnitelmassa määritellään hoivan tarve ja tavoitteet olemassa olevan toimintakyvyn parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Edistämme työskentelyllämme  asukkaidemme  kuntoutumista ja omatoimisuutta Tarjoilemme terveellistä ja maittavaa kotiruokaa, jossa huomioitu ikäihmisten mieltymykset ja energiatarpeet. Päivään sisältyy aamupala, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Tarvittaessa tarjoilemme myös yöpalaa. 

Kodit ja yhteistilat

Meillä on tilavat ja valoisat yhden hengen huoneet. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Alakerrassa sijaitsee suuri yhteinen ruokailutila. Kaikissa ryhmäkodeissamme on lisäksi avarat ruokailu- ja oleskelutilat.

Meille asukkaaksi? 

Meillä on ympärivuorokautisen hoiva-asumisen lisäksi kevyempää palveluasumista myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi tai sairaalasta kotiutumisen yhteyteen. 

Meille voi tulla asiakkaaksi kaupungin tai kunnan oman sosiaalityöntekijän kanssa yhdessä asiasta sopien, palvelusetelin turvin tai itse maksavana asiakkaana.  Olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodin ympäristö

Kultakaaressa on viihtyisä piha, katettu terassi ja lasitetut parvekkeet. Launeen  kauniin ja vehreän ympäristön ulkoilumaastot ovat kotimme vieressä.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Kultakaaren osoite on Uudenpellonkatu 5 (Kaarikatu 29). Kotimme sijaitsee Launeen perhepuiston lammen tien toisella puolella, Launeen kirkon naapurissa. Meille on Lahden keskustasta noin kaksi kilometriä. Parkkipaikat sijaitsevat talon takana. Mainiokoti Kultakaareen pääsee bussilla numero 2, pysäkki on talon edessä.

Järjestetty toiminta

Haluamme tarjota kotiemme asukkaille kokemuksen merkityksellisestä, hyvästä ja arvokkaasta elämästä sekä parantaa ja ylläpitää toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Yhteisiä aktiviteettejämme ovat esimerkiksi yhteislaulu, levyraati, bingo, tietovisa, lautapelit, hartaushetket, tuolijumppa, leivonta, pyhiin liittyvät tapahtumat ja askartelut, elokuva-illat, makkaran paisto, ulkoilu sekä kaverikoirat. Kodissamme vierailee seurakunnan edustaja ja erilaisia esiintyjiä. Kodissamme käy säännöllisesti jalkahoitaja ja kampaaja ja sauna lämpiää kaksi kertaa viikossa. Pidämme asukkaillemme omatuokioita, asukaskokouksia, asukasraateja, omaisteniltoja. Kotimme tapahtumia voit seurata myös facebookissa  https://www.facebook.com/Mainiokoti-Kultakaari-226695851181543/ 

Henkilöstö

Välittävä henkilöstömme on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ja he ovat paikalla ympäri vuorokauden. Kaikilla asukkailla on nimetty omahoitaja, laadimme jokaiselle henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Kultakaaressa on oma lääkäri ja fysioterapeutti.  • Yksikön johtaja 
  Mia Mäntysaari
  p. 050 447 7803 

  mia.mantysaari@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Tiina Riutta
  p. 044 741 4369

  Sairaanhoitajat
  044 468 2010 (ark klo 7-15)

  Ryhmäkoti Lampi
  Hoitajat
  p. 044 703 1837 (24/7)

  Ryhmäkoti Niitty
  Hoitajat
  p. 044 703 2249 (24/7)

  Ryhmäkoti Metsä
  Hoitajat
  p. 044 700 2688 (24/7)

  Ryhmäkoti Puisto
  Hoitajat
  p. 044 797 8992 (24/7)
 • Osoite:
  Uudenpellonkatu 5
  15100 Lahti
 • Mainiokoti Kultakaari

  • Välittävä ja ammattitaitoinen henkilöstö

  • Ympärivuorokautista hoivaa

  • Palveluasumista 

  • Lyhytaikaista asumista  

  • Oma fysioterapeutti

  • Turvallinen ja viihtyisä piha-alue 

  • Saunaosasto 

  • Kaikki tilat esteettömiä 

  • Kuntoilutila

   <
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.