Mainiokoti Raisiontori


Raisiossa sijaitseva Mainiokoti Raisiontori avasi ovensa huhtikuussa 2015. Avara ja kaunis kotimme tarjoaa hoivapalveluja tehostetun palveluasumisen asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja huolenpitoa. Lisäksi meillä on lyhytaikaista asumista esimerkiksi omaishoitajan loman tai putkiremontin ajaksi. Meille on mahdollista tulla myös toipumaan sairaalasta kotiutumisen jälkeen ennen omaan kotiin menoa.  

Näin asut meillä 

Palveluasumiseen on mahdollista muuttaa, jos kokee yksinäisyyttä tai turvattomuutta omassa kodissaan. Yksi ryhmäkodeistamme toimii ajatuksella, jossa yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tuo turvaa ja sisältöä päivään. Tarvittaessa saa hoitajien apua ja kodissamme tarjottavia palveluja ympärivuorokautisesti. 

Mainiokoti Raisiontorilla on kolme tunnelmallista valaistua sisäpihaa. Sisäpihoilla voi kasvattaa kukkia ja keinutella pihakeinussa ympäri vuoden.  Yksi pihoista on liikuntahetkiä varten varusteltu

Meille asukkaaksi? 

Meille voi tulla asukkaaksi eri kunnista, oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa asiasta sopien, palvelusetelillä tai itse maksaen.  Kaikissa tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuksiin kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Raisiontori on esteetön koti, jossa asukkaamme asuvat omissa huoneissaan. Viihtyisässä kodissamme on yhteensä 51 valoisaa huonetta, joista yksi on pariskunnalle. Kaikissa huoneissa on oma wc/suihkutila.  Käytössämme on aurinkoinen ulkoterassi, josta on näkymä torille. Voimme nauttia kesäisistä päivistä kahvitellen ja torielämää seuraten. 

Huoneet ovat sijoittuneet neljään ryhmäkotiin: Killi-, Nalli-, Onni- ja Toivokotiin. Toivokodissa on palveluasujien huoneita. Jokaisessa ryhmäkodissa on oma oleskelutila, jossa yhdessä katselemme televisiota, luemme lehtiä ja seurustelemme. Kotimme sauna lämpiää useampana päivänä viikossa 

Kodin ympäristö

Mainiokoti Raisiontori sijaitsee keskeisellä paikalla Raision torin ääressä, hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen äärellä. Lähellä sijaitsee puisto kävelylenkkejä varten sekä Raision seurakunnan vapaaehtoisten hoitama kahvila ja kohtaamispaikka Tasalan Kamari. Myös kaupat ja kahvilat ovat aivan nurkan takana. 

Tulo-ohjeet

Kun tulet Raision keskustaan, niin aja Raisiontietä, kunnes pääset kääntymään tiehaarasta (Tasalankatu), josta pääset kääntymään K-Market Tasalan ja Tasalan Apteekin parkkipaikalle. Aja tämän, vasemmalle jäävän parkkipaikan ohi kohti seuraavaa parkkipaikkaa, joka sijaitsee Raision Lukon edessä kadun oikealla puolella. Parkkipaikalla on 3 tunnin kiekkopaikkoja.

Kotimme sijaitsee samassa rakennuksessa kuin K-market, mutta rakennuksen vastakkaisella puolella. Sisäänkäynti on Raision Lukon kulmasta. Föli-bussit numerot 6 ja 7 kulkevat Turusta Raisioon lähelle Kotiamme.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Terassilla hoidamme pihakukkiamme ja kasvatamme omia vihanneksia. Järjestämme asukkaillemme päivittäin kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa, puuhaa ja harrasteita. Kodissamme käy säännöllisesti paljon vapaaehtoisia, mm. ulkoiluttajia, päiväkotilapsia, ääneen lukijoita ja halikoiria. 

Henkilöstö

Lämmin ja ammattitaitoinen henkilöstömme on kodissamme läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme omahoitajan.

 
 • Yksikön johtaja 
  Marjo Elonen 
  p. 040 631 1332 

  marjo.elonen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Ulla Heikkinen
  p. 040 725 0449

  Hoitajat
  p. 040 724 9734
 • Osoite:
  Raisiontori 6
  21200 Raisio
 • Mainiokoti Raisiontori

  • Lämmin ja ammattitaitoinen henkilöstö

  • Ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille  

  • Palveluasumista  

  • Lyhytaikaista asumista 

  • Kaikki palvelut lähellä 

  • Ulkoilupuisto lähellä 

  • Yksi kahden hengen huone pariskunnille

  • Sauna  

  • Avarat, valoisat ja esteettömät tilat  

  • Hyvät kulkuyhteydet

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa: