Mainiokoti Tiihotar

Mainiokoti Tiihotar tarjoaa ikäihmisille esteetöntä asumista ja monipuolisia palveluita, jotka tuovat asumiseen apua ja turvaa. Talo sijaitsee Kuopiossa, Saarijärven viihtyisällä asuinalueella.

Näin asut meillä

Kartoitamme aluksi asiakkaan palvelutarpeet ja sovimme tarvittavista palveluista kuten hoivasta, turva- ja ateriapalveluista sekä kotipalveluista.

Turvallisen asumisen palvelut

Turvallisen Asumisen palvelut on tarkoitettu omassa kodissaan asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea ja apua arkipäivän askareisiin. Asiakaskohtaisesti räätälöidyn palvelumme avulla ja sitä tarpeen mukaan täydentämällä, asiakas pystyy asumaan omassa kodissaan mahdollisimman itsenäisesti mahdollisimman pitkään, hyvää oloa ja huolenpitoa unohtamatta.

Turvallisen Asumisen palvelukokonaisuuden perustana on kotihoito ja/tai ympärivuorokautinen turvaverkkopalvelu, joita voi täydentää muilla palveluilla. Muodostamme palvelukokonaisuuden aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja tarpeiden muuttuessa palvelu päivitetään vastaamaan uutta tilannetta. Joustavasta palvelusta maksetaan käytön mukaan.

Kotihoitomme koostuu kotipalvelusta sekä kotisairaanhoidosta. Etukäteen sovitut palvelukäynnit sisältävät kokonaisvaltaista hoivaa, huolenpitoa ja tukea itsenäiseen asumiseen. Kotipalvelukäyntiimme kuuluu yleinen kodin viihtyisyydestä huolehtiminen sekä asiakkaan avustaminen niissä asioissa, joissa hän tarvitsee apua esim. peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruoanlaitossa. Käynnin aikana vaihdetaan kuulumiset ja keskustellaan, samalla työntekijämme seuraa asiakkaan yleisvointia. Kotisairaanhoito voi olla tarpeen säännöllisesti tai sitä voi tilata hetkellisesti lisääntyneen avuntarpeen hoitamiseen. Käynnin aikana sairaanhoitajamme tarkistaa voinnin ja tekee myös lääkärin ohjeiden mukaisesti sovittuja toimenpiteitä, kuten verinäytteiden ottoa, haavan hoitoa ja lääkkeiden jakoa.

Turvaverkko ja hyvän olon käynti - Kokonaisvaltaista turvallisuuden tunnetta

Turvaverkkoon kuuluu turvaranneke, jonka avulla asiakas voi hälyttää apua, ja päivystys, joka vastaa avunpyyntöihin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Palvelu sisältää myös kuukausittaiset hyvänolon käynnit, joiden aikana kyselemme kuulumiset, keskustelemme voinnista ja varmistamme, että palvelu vastaa edelleen asiakkaan tarpeita. Samalla aktivoimme ja tuemme omatoimista suoriutumista. Lisäpalveluja voi valita oman tarpeen mukaan täydentämään turvallista ja mielekästä arkea.

Hyvänolon soitto 

Hyvänolon soitto on päivittäinen puhelu asiakkaalle. Puhelun aikana kysymme kuulumiset ja voinnin. Tarvittaessa menemme tarkistamaan asiakkaan tilan paikan päälle.

Sauna ja saunotuspalvelu 

Mainiokoti Tiihottaressa on saunatilat, joissa voi käydä saunomassa yleisen saunavuoron aikana tai erikseen varatulla, omalla yksityisellä saunavuorollaan. Avustajamme on tarvittaessa mukana saunomisen ajan auttaen esimerkiksi saunaan pääsyssä, peseytymisessä ja pukeutumisessa.

Ateriapalvelu 

Ateriapalveluun on valittavissa monia vaihtoehtoja: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Ateriat voit tulla nauttimaan ruokailutilaamme tai toimitamme halutun kokonaisuuden kotiin asiakkaan niin halutessa.
Ateriapalvelut tuotetaan Mainiokoti Kallaveden keittiöstä, joka on tunnettu hyvästä kotiruuasta. Ateriapalveluita voimme tarvittaessa tuottaa myös lyhytaikaiseen tarpeeseen asukkaan niin tarvittaessa.
Ateriat tulee tilata etukäteen ja teemme vähintään kuukauden mittaisia ateriapalvelusopimuksia. Teemme mielellämme yhteistyötä läheisten kanssa asukkaan niin halutessa.

Asiointipalvelu 

Palvelumme auttaa arjen asioiden hoidossa. Olemme apuna kauppa-, posti- ja pankkiasioinnissa sekä muissa toimissa asunnon ulkopuolella ja sopii asiakkaalle, joka tarvitsee apua asioilla käymiseen.

Siivouspalvelu 

Palveluamme on mahdollisuus hyödyntää esimerkiksi joulu- tai kevätsiivoukseen. Asunnon perusteellisempi siivous sisältää mm. lattian pesun, mattojen ravistelun ja ikkunoiden pesun.

Turvallisen Asumisen palvelun voi maksaa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, tai asiakas voi maksaa palvelun myös itse. Itse maksaville asiakkaille palvelumme on arvonlisäverotonta ja lisäksi asiakas voi tehdä siitä kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Ota yhteyttä kotiimme, keskustelemme tarpeistasi ja räätälöimme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden!

Meille asukkaaksi?

Ota yhteys oman kuntasi palveluohjaukseen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Asukkaaksi voit tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Lisätietoja voit kysyä suoraa Mainiokoti Tiihottaresta.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Tiihotari on vuonna 2014 kokonaisuudessaan remontoitu 35 asunnon kerrostalo. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, kooltaan 30,5–53 m². Kaksioissa on parveke. Kaksiot sopivat hyvin myös pariskunnille. Talon asukkaiden käytössä on ruokasali, oleskelutila, kuntosali, pesutupa, esteetön sauna, varastotila sekä grillikatos.

Kodin ympäristö

Mainiokoti Tiihotar sijaitsee rauhallisella Saarijärven alueella, alle 3 km Kuopion keskustasta.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Pidämme talonväen kesken yhteisiä toimintatuokioita. Lisäksi talossamme vierailevat vapaaehtoiset ja opiskelijat järjestävät viriketoimintaa työssäoppimisjaksoillaan. Asukkaat voivat varata yhteistiloja myös omiin tilaisuuksiinsa.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme pitää huolta asukkaistamme. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan. Mainiokoti Tiihottaren henkilökunta on asukkaiden tavoitettavissa joka päivä klo 7–21, taloon on myös järjestetty yöpäivystys vartiointipalvelun toimesta.

 • Yksikön johtaja
  Mirja Keinänen
  p. 040 455 3090

  mirja.m.keinanen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Hoitajat p. 044 765 0920
 • Osoite:
  Tiihottarentie 4
  70500 Kuopio
 • Mainiokoti Tiihotar

  • Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstö 

  • Palveluasumista

  • Turvallisen asumisen palvelut

  • Kodikas ympäristö

  • Oma sauna

  • Aktiivinen ja toiminnallinen arki

  • Palvelut lähellä

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.