Mainiokoti Toivonlahti

Tervetuloa Toivonlahteen >>

Mainiokoti Toivonlahden toiminta on siirtynyt Siun sotelle 1.8.2020 alkaen. Tiedustelut koskien Hoiva Mehiläisen palveluita ennen elokuuta 2020 voi osoittaa aluepäällikkö Kirsi Hukalle, kirsi.hukka@mehilainen.fi. Nykyisten ja uusien asukassijoitusten osalta voitte tarvittaessa olla yhteydessä Siun soten palvelupäällikkö Riitta Roivakseen p. 013 330 6429

Asumispalvelut

Mainiokoti Toivonlahdesta löytyy reilusti asuntoja seniorien tarpeiden mukaisesti. Turvallinen, esteetön ja miellyttävä miljöö vastaa monen ikäihmisen asumisen toiveita. Maisemat ja talon palvelut ovat vailla vertaansa.

Kaikki asuinhuoneet ovat tilavia ja nykyaikaisia varustelultaan. Kodikkaaseen ympäristöön voi asukas tuoda omat huonekalut tullessaan. Lisävarusteiden avulla voidaan jokaisen asukkaan henkilökohtaista turvallisuutta lisätä kenenkään siihen erityishuomioita kiinnittämättä. Kulkua ulos voidaan tarvittaessa rajoittaa tai vastaavasti antaa vapauksia asiakkaan kykyjen mukaan. Pääasiassa huoneet ovat yhden hengen huoneita, mutta isompiin huoneisiin mahtuu myös pariskunta.

Liikkuminen talossa sujuu kahden hissin avulla. Asukkaillamme on käytössään runsaasti tiloja vapaa-ajan viettoon. Kuntosalimme on myös vapaassa käytössä, jonne järjestämme avustajan mukaan tarvittaessa.

Hoitokodissa ruokaillaan omissa tiloissa tai halutessaan asiakas voi käydä syömässä ravintolassamme, joka on hissimatkan päässä. Ruoka-annos kerätään noutopöydästä lautaselle avustettuna jos on tarvetta.

Mainiokoti Toivonlahdessa työskentelee pitkän uran kuntoutustyössä tehneitä ammattilaisia. Talossa toimivalta fysioterapeutilata tai toimintaterapeutilta voi varata kätevästi ajan itselleen.

Läheisille

Vieraat ovat aina tervetulleita meille, varsinaisia vierailuaikoja ei ole. Meillä on usein tilaa myös yöpyville omaisille kuntoutustoiminnan majoitustiloissa. Mikäli etsitte omaiselle asuntoa, niin suosittelemme vierailemaan meillä etukäteen. Esittelemme ja kerromme toiminnasta. Asumista voi myös kokeilla ennen lopullista muuttopäätöstä.

Kun asiakas muuttaa Mainiokoti Toivonlahteen, haluamme pitää sopimuksen mukaan yhteyttä läheisiin toivotulla tavalla. Järjestämme säännöllisesti tilaisuuksia läheisille, joissa kerromme toiminnastamme ja mahdollisista muista asumiseen liittyvistä asioista.

Toimintamme perustuu luottamukseen ja hyvään yhteistyöhön läheisten kanssa!

Ateriat keittiöstämme

Keittiössämme työskentelee iloisia ihmisiä, jotka valmistavat herkullista ruokaa. Asukas valitsee tavan ruokailla tarpeensa mukaan. Asukkailla on mahdollisuus mennä hissillä alakerran maisemaravintolaan syömään noutopöydästä tai halutessaan jäädä syömään hoitokodin omaan ruokailutilaan, jossa avustajia on enemmän. 

Ruokamme on hyvää, ravitsevaa ja vaihtelevaa. Saman keittiön ruuista nauttivat kuntoutusasiakkaat ja lounasruokailijat.  

Henkilökunta

Henkilökuntamme koostuu pääosin lähihoitajista. Sairaanhoitaja vastaavat sekä hoivasta, terveydenhoidosta, että kuntoutustyöstä. Fysioterapeutteja käytetään varsinkin asiakkaan terveyden hoidon tarpeita arvioitaessa, sosiaaliohjaajamme auttaa eteenpäin hoitoon pääsyssä.

Kodissamme sairaanhoitajat kiinnittävät huomion päivittäisen hoitotyön lisäksi kuntoutustyöhön. Toimintamme perustuu moniammatilliseen yhteistyöhön.

Hinnat

Toimimme kuntien ja kuntayhtymien kumppanina. Useimmiten asiakas tulee palvelujen piiriin SiunSoten asumispalvelujen järjestämisvastuussa olevan yksikön kautta, joka myöntää asiakkaalle maksusitoumuksen kriteeriensä perusteella.

Meille voi hakeutua asumaan myös omalla kustannuksella. Hinnat ovat kaikilla maksutavoilla samat kaikille ja kaikkialta tuleville.

Tehostettu asumispalvelu
108 – 112,00

euroa / vuorokausi
Palveluasuminen
76,00

euroa / vuorokausi
Tuettu asuminen
55,00

euroa / vuorokausi
(Hintoihin sisältyy hoiva- ja hoito, sekä ateriapalvelu. Vuokra veloitetaan erikseen suoraan asiakkaalta) • Yksikön johtaja
  Heli Sarkkinen
  p. 0400 356 232

  heli.sarkkinen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Paula Tossavainen p. 0400 356 233

  Hoitajat
  2.krs p. 045 358 5884, p. 0400 356 231
  3.krs p. 0400 356 228

  Keittiö Ravintola Toivo
  p. 0400 356 217

  Siivous
  p. 0400 356 224
 • Osoite:
  Henrikintie 4
  82900 Ilomantsi
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.