Svanhemmet på svenska

Arkitektoniskt värdefulla Ankkuri-verksamhet och kontorsbyggnad i Esboviken har renoverats till Mehiläinens nya serviceboende för äldre.

Våra inneboende kommer att få ett varmt hem i svenska bostadstjänster dygnet runt. Invånarna deltar i de dagliga sysslorna och vi har en trevlig tid tillsammans. Vårt hem har en varm atmosfär och vår miljö är trevlig och säker.

Så här bor du hos oss

Våra rymliga rum har alla eget badrum. Förutom våra gemensamma lokaler har vi ett kök, matsal, vardagsrum och bastu.

Till oss som inneboende?

Vi erbjuder säkert och bekvämt boende och service i ett officiellt språk. Du kan bosättä dig till vårt servicehem via kommunen betalningsförplokt, servicesedlar eller betala själv. I alla fall är du berättigad till FPA: s stöd som pensionäres boende- och vårdbidrag.

Bostäder och gemensamma utrymmen

På gårdsplanen har våra invånare utformat stora gemensamma utrymmen för att stödja gemenskapens samhälle. En fin innergård öppnar i riktning mot Esbovikens kyrka.

Vi har totalt 84 platser i vårt hem.

Hemmiljö

På vår öppna innergård kan de inneboende vistas ute och spendera tid i vår trädgård samt delta i skötseln av blommor och trädgårdväxter. Även inneboende som användar hjälpmedel kan röra sig säkert på gården.

Fritids- och organiserade aktiviteter

Vi erbjuder olika fritidsaktiviteter för de äldre, vi producerar dem själv och genom våra partners. Inneboende kan delta i vardagliga syslor enligt ägna resurser, livet i vårt hem är gemensamt och funktionellt.

Personal

Utbildad och omtänksam personal tar hand om de inneboende dygnet runt. Vi förbereder till alla personlig vård- och rehabiliteringsplan, alla invånare blir tilldelad en egenvårdare.

Soita meille (arkisin klo: 9-16):

020 581 3500

  • Yhteydenotto

    Ensisijainen yhteydenottotapa:
    Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.