Villa Andante

Hoivakotimme Villa Andante sijaitsee luonnon keskellä arvokkaalla pientaloalueella Espoon Nöykkiössä. Tarjoamme turvallisen ja viihtyisän kodin 46 asukkaallemme hyvien kulkuyhteyksien varrella. Villa Andantessa voi viettää turvallista ja aktiivista elämää lämminhenkisessä ja kodikkaassa ympäristössä. Meillä asukkaan elämää ei mahduteta yhteen laitosmaiseen muottiin, vaan jokainen asukas voi elää omaa yksilöllistä elämäänsä virikkeellisessä ympäristössä, saaden laadukasta ja yksilöllistä hoivaa omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan.

Näin asut meillä

Meillä palveluasuminen perustuu jokaisen asukkaan oman elämänrytmin huomioimiseen sekä yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta tukevaan toimintaan. Painotamme toiminnassamme kunkin asukkaan yksilöllisiä tarpeita ja mahdollisuuksia -jokainen ihminen on erilainen eikä sama tapa tehdä asioita toimi kaikille. Teemme jokaiselle asukkaalle palvelutarpeen arvioinnin, jossa otamme huomioon asukkaan elämäntilanteen ja voimavarat. Hoivapalveluiden tarve ja taso sekä palveluasumisen kokonaisuus räätälöidään yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa.

Omatoimisuus on useimmille tärkeää mahdollisimman pitkään ja pyrimme omalla toiminnallamme edistämään sen säilymistä arjen toiminnoissa. Kuntouttavassa hoivatyössämme rohkaisemme ja aktivoimme asukkaita löytämään omat voimavaransa. Itsenäisen elämän turvana on ammattitaitoinen henkilökuntamme, joka on talossa ympäri vuorokauden. Hoitajakutsujärjestelmän avulla asukas saa apua mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Oma kokkimme valmistaa kodissamme maistuvaa kotiruokaa. Tarjoamme kodissamme myös erilaisia hyvinvointipalveluita, kuten jalkaterapeutin, parturi-kampaajan, fysioterapeutin ja kosmetologin palveluita. Laadukkaat ja ylelliset hoitomahdollisuudet sekä rauhallinen ympäristö antavat mahdollisuuden nautiskeluun ja virkistäytymiseen.

Meille asukkaaksi?

Olisiko Villa Andante sinun tai läheisesi koti? Asiakkaaksi meille voit tulla kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Olemme suunnitelleet Villa Andantessa arkkitehtuurin ja tilaratkaisut juuri palveluasumisen tarpeiden mukaan. Avainasemassa ovat esteetön ja turvallinen liikkuminen sekä sosiaalisen kanssakäymisen tukeminen monimuotoisissa ja laadukkaissa yhteistiloissa. Tilat ovat väritykseltään, sisustukseltaan ja kalusteiltaan asukkaiden toimintaa tukevia. Olemme myös huomioineet värien vaikutuksen mielialaan ja tilan hahmottamiseen kaikkialla rakennuksessa.

Yksikerroksinen kotimme jakautuu kolmeen ryhmäkotiin Aria, Rondo ja Sonata. Avarissa ja valoisissa yhteistiloissamme on iso yhteinen olohuone, jossa tunnelman luojana takka, ruokasali sekä sauna. Jokaisessa ryhmäkodissa on lisäksi oma olohuone sekä keittiö- ja ruokailutila.

Palveluasumisen ytimen muodostaa jokaisen asukkaan oma yksityinen asunto, jossa sijaitsevat myös henkilökohtaiset saniteettitilat suihkuineen. Jokainen asukas voi halutessaan kalustaa ja sisustaa huonettaan mielensä mukaan omilla tavaroillaan, jotka tekevät asunnosta kodin. Kodissamme on myös kaksi kahden hengen huonetta, jotka mahdollistavat esimerkiksi pariskuntien yhdessä asumisen.

Toimintakykyä ja vireyttä tukevana erityispiirteinä hoivakodissamme on lisäksi kaksi erillistä valvottua sisäpihaa. Näissä Ruusu- ja Omenapuutarhoissamme ulkoilu voi tapahtua turvallisesti myös itsenäisesti. Olemme huomioineet paloturvallisuuden tiloissa lain edellyttämällä tavalla ja huolehdimme henkilöturvallisuudesta esimerkiksi kulun- ja videovalvonnalla sekä liiketunnistimilla. 

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee keskellä omakotialuetta rauhallisessa ympäristössä ja antaa näin erinomaiset virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet asukkailleen. Kodistamme on hyvät kulkuyhteydet palveluiden pariin, läheisyydessämme sijaitsevat Kivenlahden ja Espoonlahden palvelukeskukset.

Tulo-ohjeet

Meille pääset helposti Helsingin keskustasta Kampista busseilla nro 160 ja 165 sekä Espoon keskuksesta bussilla nro 42. Lähimmät pysäkit ovat Kattilalaaksonkadulla ja Kivenlahdentiellä. Omalla autolla tullessa parkkipaikat kotimme edessä sekä takapihalla ovat vierailijoiden käytössä.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen lomittuvat hoivakotimme arjessa asukkaidemme yksityiselämää kunnioittaen. Tarkoituksenamme on toimintakyvyn tukeminen sekä virikkeellisen elämän tarjoaminen asukkaillemme. Ruokailu- ja kahvitteluhetkillä edistämme sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä hyvinvointia. Päivittäisten toimintatuokioiden aikana luemme ja tarinoimme, teemme käsitöitä ja liikumme. Käytämme hoivakodissamme runsaasti musiikkia sekä ulkoilemme ja oleskelemme talon puutarhoissa sekä lähialueen metsämaisemissa. Kodissamme käy lisäksi säännöllisesti musiikkiterapeutti.

Ruokalista sekä viikko-ohjelma löytyvät Villa Andanten facebook-sivuilta  https://www.facebook.com/villaandante/

Hoivakodissamme on myös suomalaiseen arkeen olennaisesti kuuluva sauna, jossa lämmin löylyttely tuottaa hyvää oloa perinteiseen tapaan. Järjestämme juhlia ja tapahtumia yhdessä asukkaidemme ja heidän läheistensä kanssa, koko talon käytössä olevassa yhteistilassa. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita joukkoomme.

Henkilöstö

Lämminhenkisyys ja aito välittäminen ovat hoivatyömme peruspilareita. Arvostamme elettyä elämää ja kunnioitamme asukasta olemalla kiireettömästi läsnä. Kuntouttavassa hoivatyössämme rohkaisemme ja aktivoimme asukkaitamme löytämään omat voimavaransa. Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme huolehtii asukkaistamme ympäri vuorokauden. Hoitohenkilökunnan lisäksi kotimme henkilökuntaan kuuluu myös viriketoiminnanohjaaja. Laadimme kaikille asukkaillemme yksilöllisen palvelu- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme jokaiselle asukkaallemme omahoitajan.

 

 

 • Yksikön johtaja
  Annika Torri
  p. 040 624 1974

  annika.torri@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Sairaanhoitaja/vuorovastaava
  p. 050 526 9691

  Ryhmäkoti
  Aria p. 050 468 5437

  Ryhmäkoti
  Rondo p. 050 469 8792

  Ryhmäkoti
  Sonata p. 050 469 7653

  Yöhoitaja Aria ja Sonata
  p. 050 469 9872

  Yöhoitaja Rondo
  p. 050 469 8723

  fax.
 • Osoite:
  Kattilatanhua 6
  02330 Espoo
 • Villa Andante

  • Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstö
  • Ympärivuorokautista palveluasumista
  • Hyvinvointipalveluita
  • Huoneita pariskunnille
  • Sauna
  • Aktiivinen arki ja monipuolista vapaa-ajan toimintaa
  • Turvallinen ulkoilupuutarha ja rauhallinen ympäristö
  • Hyvät kulkuyhteydet
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.