Villa Elämäntalo

Näin asut meillä

Villa Elämäntalo on 54-paikkainen hoitokoti joka on  jaettu neljään ryhmäkotiin, joissa jokaisella asukkaalla on oma huone sekä tilavat saniteettitilat. Myös yhteiset oleskelutilat, viihtyisä ja turvallinen piha auttavat toteuttamaan asukkaillemme mahdollisimman mukavaa arkea joka päivä.

Oma valmistuskeittiömme takaa herkulliset ja monipuoliset ateriat. Tarjoamme joka päivä kaksi lämmintä ateriavaihtoehtoa lounaalla ja päivällisellä.

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksemme ohjaudutaan Espoon kaupungin kautta maksusitoumuksella tai palvelusetelillä. Saat lisätietoa ja -apua asukkaaksi hakemiseen oman kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluista. Meille voi hakea asukkaaksi myös Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Tästä lisätietoa hoiva-asumiseen hakeutumisesta Espoon kaupungin sivuilta.

Voit pyytää asukashakulomaketta sähköpostilla info@elamantalo.fi tai ottamalla yhteyttä numeroon 050 356 0022 (Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius). Lomakkeen voi myös ladata suoraan tästä.

Voit ladata Aran asukashakemuslomakkeen tästä linkistä. Noudatamme asukasvalinnassa ARA:n määrittelemiä tulo- ja omaisuusrajoja. Lue lisää Aran asukasvalinnasta osoitteesta:  http://www.ara.fi/asukasvalinta

Koti ja yhteistilat

Sointu, Sävel, Oodi ja Altto muodostavat 54-paikkaisen hoitokotimme. Hoitokotimme jokaisella asukkaalla on oma huone sekä tilavat saniteettitilat. Asukkaittemme käytössä  yhteiset oleskelutilat. Valmistamme omassa keittiössämme  herkulliset ja monipuoliset ateriat.

Kodin ympäristö

Asukkaidemme käytössä on viihtyisä piha, jossa on turvallista ulkoilla ja viettää aikaa.

Tulo-ohjeet

Seutu:
247A, 248A, 321, 321N

Espoon sisäinen:
15, 24T, 25

Pysäkin nimi: "IV Huvilatie"

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Musiikki on vahvasti läsnä asukkaiden jokapäiväisessä arjessa ja hoitotyössä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteislaulu- ja tanssituokioita, levyraatia ja vanhojen suomalaisten klassikkolevyjen kuuntelua unohtamatta. Myös ulkopuoliset esiintyjät ilahduttavat asukkaitamme. Liikuntakyvyn ylläpitämiseksi järjestämme säännöllistä toimintaa. Aikaa on myös leppoisalle yhdessäololle. Elämäntalo oli yhtenä ensimmäisistä hoitokodeista mukana suunnittelemassa ja kehittämässä niin sanottua hoivalaulukäytäntöä. Jatkamme hoivatyön ja musiikin kehittämistä yhä osana jokapäiväistä hoivatyötä.

Hyvinvointipalvelut, kuten kampaaja ja jalkojenhoitopalvelut tuotetaan hoitokodissa, omissa tiloissamme. Niiden käytön ja hankinnan suhteen asukkaillamme on kuitenkin valinnanvapaus. Asukkaiden henkilökohtaiset ja hoidolliset tarpeet huomioidaan jokaiselle suunniteltavassa hoitosuunnitelmassa. Toimimme yhteistyössä paikallisen seurakunnan ja päiväkotien kanssa: Seurakunta järjestää hartaustilaisuuksia ja asukkaiden arkea rikastuttavat esitykset, vierailut sekä eri vuodenaikojen omat tapahtumat. Alueen lähimmät terveydenhuollon palvelut ja liikkeet sijaitsevat Viherlaakson ja Leppävaarassa.

Katso Villa Elämäntalon Viikko-ohjelma täältä >>

Tulevia tapahtumia Villa Elämäntalossa >>

Henkilöstö

Ammattitaitoinen koulutettu henkilöstömme huolehtii asukkaisteamme ympäri vuorokauden.


 • Yksikön johtaja
  Sanna Kanto
  p. 050 356 0022

  sanna.kanto@mehilainen.fi • Yhteystiedot:
  Kerros 1 p. 044 7109 601
  Kerros 2 p. 044 7109 605

  Ryhmäkoti
  Sävel p. 044 7104 882

  Ryhmäkoti
  Sointu p. 044 5699 807

  Ryhmäkoti
  Oodi p. 044 7104 894

  Ryhmäkoti
  Altto p. 044 7684 402
 • Osoite:
  Laaksopohjantie 4
  02730 Espoo
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.