Villa Luoto

Rakennamme Porin 2018 asuntomessualueelle yhteisöllisen ikääntyneiden palvelukodin Villa Luodon. Villa Luoto toimii osana Virkkulankylää, joka sisältää hoivapalveluja tarjoavan kyläkeskuksen lisäksi erilaisia asumismuotoja ikääntyneille ja heidän läheisilleen. 

Näin asut meillä

Porin asuntomessualueelle valmistuu ainutlaatuinen Kuusikkoaho Oy:n Virkkulankylän yhteisö ikääntyneille. Kylän keskiössä on Mehiläisen palvelukoti Villa Luoto, jonka suunnittelussa panostetaan yhteisöllisyyteen ja elämänläheiseen, viihtyisään arkeen. Palvelukodin viereen valmistuu myöhemmin 33 asunnon puukerrostalo, joka esitellään messuilla virtuaalisesti, 3D-teknikkaa hyödyntäen.

Virkkulankylä on yhteisö, jossa toisista pidetään huolta. Tarjoamme Villa Luodossa palveluja asukkaiden tarpeiden mukaan, kevyemmästä palvelusta aina ympärivuorokautiseen hoivaan. Tarpeiden kasvaessa Virkkulankylän asukkaiden ei tarvitse muuttaa, tarvittavat palvelut saa kotiin meiltä.  Katso vapaat palveluasunnot täältä >>

Poriin perustetaan muiden Virkkulankylien tavoin Virkkulan ystävät ry, joka toimii yhteisten aktiviteettien toimeenpanijana kylän ja sen ympäristön ihmisten kanssa. Virkkulankylässä asukasta ei nähdä toiminnan kohteena vaan sen ideoijana ja toteuttajana. Tästä syntyy voima, jonka ansiosta Virkkulankylässä on hyvä herätä huomiseen. Lue lisää Virkkulankylästä >>

Meille asukkaaksi?

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Villa Luotoon voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Koti ja yhteistilat

Villa Luoto tarjoaa valmistuttuaan kodin 30:lle tehostettua palveluasumista tarvitsevalle sekä 24 palveluasuntoa itsenäisempään asumiseen.  

Mehiläisen Villa Luodon rakentaa Siklatilat Oy ekologisesti, suomalaisesta kuusipuusta. Ekologisuus huomioidaan muun muassa maalämmössä ja aurinkopaneeleissa. Rakennuksessa on panostettu turvallisuuteen modernein turvajärjestelmin sekä tilaratkaisuin. 

Myös palveluissa hyödynnetään uutta teknologiaa. Villa Luodossa on dynaaminen valaistus, joka auttaa palvelukodissa asuvien muistisairaiden hoidossa ja päivän rytmittämisessä. Vuorovaikutuksen vahvistaminen digitaalisten palvelujen avulla on kasvava trendi ikääntyneiden hoidossa ja digitaalisuutta tullaan hyödyntämään myös Villa Luodossa.Teknologian avulla ikääntyneiden arkeen tuodaan iloa, yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuksia yhteydenpitoon. Tämä parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Kodin ympäristö

Ympäristö tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet ja kattavat palvelut kauniissa miljöössä.

Tulo-ohjeet

Sijaitsemme Porin asuntomessualueella. Lue lisää >>

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodissamme järjestetään paljon toimintaa jokaisen makuun mm. musiikkia, taidetta, tapahtumia ja liikuntaa.

Henkilöstö

Osaava koulutettu ja ammattitaitoinen henkilöstömme huolehtii asukkaista lämmöllä ja ammattitaidolla vuorokauden ympäri.


 • Yksikön johtaja
  Kirsi Nikula
  p. 040 164 8877

  kirsi.nikula@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Myynti- ja markkinointipäällikkö
  Päivi Luopajärvi
  p. 044 734 6474

  paivi.luopajarvi@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Verstaskatu 1
  28100 Pori
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.