Villa Joutsen- Svanhemmet

Arkkitehtuurisesti arvokas Ankkurin liike- ja toimistorakennus Espoonlahdessa on saneerattu Mehiläisen uudeksi ikäihmisten palvelukodiksi, joka tarjoaa asukkailleen ympärivuorokautista hoivaa. 

Näin asut meillä

Tarjoamme uudessa kodissamme ympärivuorokautista hoivaa asukkaille, jotka voivat tarvita hoivaa päivin öin. Meiltä löytyy myös palveluasuntoja, joissa voi asua itsenäisesti omassa kodissa ja saada palveluita oman tarpeensa mukaan. 

Meille asukkaaksi?

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. 

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on yhteensä 84 asukaspaikkaa. Pihatasoon on suunniteltu asukkaidemme käyttöön erittäin laajat yhteiset tilat, jotka tukevat asukkaiden yhteisöllisyyttä. Rauhaisa sisäpiha avautuu Espoonlahden kirkon suuntaan.

Kodin ympäristö

Espoonlahti on viihtyisä alue, jossa palvelut ovat lähellä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Uusi metroasema valmistuu 100 metrin päähän ja läheisyydestä löytyy Lippulaivan kauppakeskus ja Espoonlahden kirkko.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kotimme toiminta ja aktiivinen arki suunnitellaan asukaslähtöisesti monipuoliseksi ja aktivoivaksi. Yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnassa. Asukkaan omatoimisuutta tuetaan palvelukodissa parhaalla tavalla yksilöllisten voimavarojen mukaisesti ja ammattimaisen henkilöstön voimin. Apu on meillä aina lähellä silloin, kun sitä tarvitaan. Kodissamme on mahdollisuus saada palveluja sekä suomeksi että ruotsiksi.

Henkilöstö

Koulutettu, lämmin ja välittävä henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme omahoitajan.

 • Yksikön johtaja
  Satu Lamminsalo
  p. 040 673 8168

  satu.lamminsalo@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Vastaava sairaanhoitaja
  p. 040 614 6685

  Ryhmäkodit
  1. krs
  Uikku p. 040 485 7869 (24h)
  Tiimivastaava p. 040 193 0681

  2. krs
  Kuikka p. 040 192 8680

  3.krs
  Koskelo
  p. 040 185 5320
 • Osoite:
  Kipparinkatu 2
  02320 Espoo
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.